Schrijven B2: Rewrite the following press release in English.

 

 

Persbericht:

 

Jong talent in Einstein in Brabant

 

Op maandag 20 november vindt in het Provinciehuis van Noord-Brabant de manifestatie “Einstein in Brabant” plaats. Meer dan 300 jongeren hebben zich aangemeld.

Het spektakel wordt georganiseerd door het Netwerk Duurzaam Brabants Beroepsonderwijs waarin het HBO en MBO in Brabant met elkaar samenwerken op het gebied van duurzame ontwikkeling. De provincie wilde wel eens jongeren aan de slag zien met dit thema. Vandaar dat er een markt wordt georganiseerd met wel veertig projecten waarin jongeren tonen hoe creatief, innovatief en duurzaam ze zijn.

Het Koning Willem I College is aanwezig met een Solar Boat, ROC Eindhoven komt met een biodieselauto en Fontys PTH met een creatieve ligfiets. HAS Den Bosch laat een maquette zien van een eiland voor de kust van Honduras waar een duurzaam resort wordt gebouwd.

Het Onze Lieve Vrouwe Lyceum uit Breda presenteert haar ideeĎn over Fair Trade, gezonde voeding en hergebruik.

 

Met de markt wil het onderwijs beter gaan samenwerken met het bedrijfsleven op het gebied van duurzame ontwikkeling. Hoe meer uitdagende opdrachten het onderwijs krijgt, hoe interessanter het onderwijs wordt en hoe meer profijt het bedrijfsleven kan hebben van de denkkracht, creativiteit en innovatiekracht van jongeren. Dit noemen we Einstein in Brabant.   

 

Vandaar dat er ‘s-middags workshops plaatsvinden van onder meer Unilever, Philips, Heineken, CeHaVe, Ahrend, Intratuin etc.

Gedeputeerde Luijendijk zal het hele gebeuren met interesse bekijken. Om vier uur wordt de prijs uitgereikt voor het beste project dat de deelnemers hebben aangewezen: Dat project krijgt de Toekomst award.

 

 

Einde persbericht

 

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie: www.einsteininbrabant.nl

Rob de Vrind 06 – 23878131

Peter van der Baan 06 – 411 67 116